Bloomberg bevestigt: „BTC zal $20K bereiken tegen het einde van 2020.“

Begin juni voorspelde Bloomberg al dat de opwaartse beweging van Bitcoin zal voortduren tot eind 2020.

Een van de analisten, Mike McGlone, verklaarde dat de cryptocurrency in staat zal zijn om de waarden te testen op het niveau van 20.000 dollar. Bloomberg heeft deze week haar maandelijkse cryptocurrency review vrijgegeven.

De auteurs bevestigden deze voorspelling en verklaarden dat Bitcoin tegen het einde van dit jaar in staat zal zijn om de beroemde race van drie jaar geleden te herhalen.

De studie zegt: Na een daling van 60% in 2014, tegen het einde van 2016, herhaalde de cryptocurrency de sprong van 2013. Vier jaar vooruit en naar het tweede jaar na een daling van 75% in 2018. Bitcoin Future zal dit jaar zijn recordhoogte van ongeveer 20.000 dollar naderen, naar onze mening, als de trend van 2016 zich herhaalt.

Analisten vonden dat toen BTC het derde kwartaal binnenkwam, het tekenen van een doorbraak begon te vertonen. Eind vorige week werd de eerste sprong gemaakt – bitcoin overschreed $ 10.000. De munt stopte niet bij de bereikte resultaten en bleef stijgen tot meer dan 11.000 dollar.

Onderzoekers identificeren twee belangrijke aanjagers van de BTC-prijsgroei. Ten eerste is het het beleid van de lage tarieven van de Federal Reserve dat leidt tot een daling van de rentabiliteit van de beleggingen in overheidseffecten.

Ten tweede is dit de stijging van de inflatie, die de beleggers dwingt om in risicovolle activa en goud te investeren. De spelers gaan ook naar de crypto-sfeer, omdat ze geen alternatieve instrumenten hebben om hun kapitaal te behouden.