European Bitcoin Exchange hacket for 1,4 millioner dollar, hevder det ikke har råd til å betale tilbake brukere

2gether, en spansk plattform for handel med Bitcoin Up, er blitt hacket for rundt 1,4 millioner dollar og bedriftsledere hevder at de ikke har penger til å betale tilbake kunder.

Administrerende direktør Ramon Ferraz Estrada sa i løpet av flere tweets på mandag at bruddet på 31. juli påvirket kryptoinvesteringskontoer og utsatte brukerens private nøkler

En egen kunngjøring senere uttrykte børsens tvil om å få tilbakebetalt de stjålne midlene, med henvisning til manglende økonomisk kapasitet. I stedet tilbød selskapets tjenestemenn kundene bourse sitt 2GT-symbol som komplettering.

„I løpet av de to dagene etter angrepet har vi jobbet med å finne midlene som trengs for å dekke alle posisjoner,“ sa 2gether i uttalelsen.

„Mer spesifikt, og inntil for få minutter siden, har vi jobbet med en investeringsgruppe som vi dessverre ikke har klart å komme til enighet om,“ la den til.

31. juli angrep angivelig hackere 1,18 millioner euro (1,4 millioner dollar) fra handelsplattformens cryptocurrency-investeringskister – tilsvarer 27% av 2geters samlede fond. Det er ikke avslørt ytterligere detaljer om hvordan nøyaktig angrepet skjedde.

„Vi ønsker å kompensere mengden stjålet cryptocurrency (26,79% av din posisjon før angrepet) med et volum i 2 GT tilsvarer utstedelseskursen på 5 cent,“ innledet børsen

„På toppen av det forplikter vi oss til å fortsette å se på topp kapasitet og så snart som mulig etter ytterligere midler til å kompensere for hver eneste av cryptocururrencyene dine,“ heter det. 2gether’s token tillater kun interne utvekslingstransaksjoner.

Børsen planlegger en Ask-Me-Anything (AMA) sesjon på Reddit for å ivareta kundespørsmål mens ytterligere oppdateringer, kanskje spesielt på den uklare refusjonens tidslinje, vil bli delt på sosiale medier.

Dette er den andre europeiske plattformen for å tape penger på nettkriminelle i løpet av noen uker etter tyveriet av 336 BTC , eller 3 millioner dollar, ved den britiske Cashaa-begynnelsen av juli.

Cashaa sa at hackeren angrep en av sine Blockchain.com lommebøker, som brukes til å lagre BTC og foreta overføringer fra børsen. Angriperen antas å ha implantert skadelig programvare i en av sentralens datamaskiner.