Ny Bitcoin Mining Pool säger att det kommer att censurera BTC-transaktioner

Blockseer utreder omtvistade censurfunktioner med lanseringen av sin nya Bitcoin-gruvpool.

Blockseer Mining pool kommer att bryta block som endast innehåller filtrerade transaktioner.
Gruvpoolen kommer att avvisa transaktioner från svartlistade plånböcker.
Twitter-kommentatorer sa att tillsynsmyndigheter kommer att använda exemplet med Blockseer för att tvinga andra Bitcoin-gruvpooler att utföra transaktionscensur.

Blockseer, ett amerikanskt dotterbolag till DMG Blockchain Solutions, meddelade nyligen en privat betaversion av en ny Bitcoin-gruvpool. Denna speciella gruvpool har dock en unik funktion.

Svartlista Bitcoin-block

Blockseer Mining Pool kommer att censurera transaktioner från svartlistade plånböcker och ge gruvarbetare mandat att genomgå KYC, enligt marknadsföringsmaterial.

Nya block som genereras av Blockseer-poolen inkluderar endast filtrerade transaktioner. Filtren kommer att baseras på uppgifterna från Walletscore, företagets eget blockchain-kriminaltekniska verktyg och andra källor som svartlistade Bitcoin-plånboksadresser.

Tillsynsmyndigheter som U.S. Treasury Department’s Office of Foreign Asset Control (OFAC) svartlistar bitcoinplånböcker som de har kopplat till kriminell verksamhet.

OFAC har redan svartlistat 20 nya Bitcoin-adresser som till exempel ägs av en nordkoreansk hackinggrupp i maj 2020.

Blockseer sa att företaget vill följa OFAC och se till att dess gruvpool också avvisar transaktioner från svartlistade plånböcker. Sheldon Bennett, COO för DMG, sa i ett pressmeddelande:

”Blockseer’s pool ger en ny standard för överensstämmelse i branschen, inte bara i de uppgifter som poolen tillhandahåller sina användare utan också i de Bitcoin-block som den bryter i nätverket. Poolen är inriktad på att sakna transaktioner från kända onda plånböcker. ”

Regling Mining: A Slippery Slope

Olika kryptokommentatorer har varit mindre än hausse på nyheterna och hävdar att Blockseer’s nyheter kommer att skapa fel prejudikat. Riccardo Spagni, den tidigare huvudansvarige för Monero, sa, „det är bara en tidsfråga tills de flesta Bitcoin-gruvpooler tvingas göra denna transaktionsfiltrering.“

Det är bara en tidsfråga tills de flesta Bitcoin-gruvpooler tvingas göra denna transaktionsfiltrering. Det kan vara dags att damma av p2pool + fokus på Stratum v2-stöd för pooler. Det är också värt att notera att det skulle förhindra detta att lägga till mer integritet i Bitcoin.

Andra experter håller med. Enligt Juraj Bednar, medgrundare av Hacktrophy, skapar en situation där en gruvpool beslutar att inte inkludera smutsiga transaktioner ett farligt prejudikat.

„Om regeringen kommer in och säger att du inte kan bryta blocken som spenderar dessa UTXO: er, eller om du kommer att förlora antingen ett bankkonto, växlingskonto, affärstillstånd eller gå i fängelse för penningtvätt skulle de flesta stora gruvarbetare följa . Blockseer är bara ett första exempel, skriver Bednar i sin blogg.

Leo Wandersleb, grundaren av WalletScrutiny.com, skrev att situationen kan leda till en mjuk gaffel och ett nytt krig bland olika gruvbassänger.

Även om pooler gör Bitcoin-gruvdrift mer lönsamt för enskilda gruvarbetare har de kritiserats för att vara mycket centraliserade. Eftersom gruvbassänger är centraliserade kan de tvingas följa reglerna.

Spagni sa att för att motverka denna trend bör Bitcoin-utvecklare implementera nya sekretessfunktioner och gruvarbetare bör anta decentraliserade Bitcoin-gruvpooler för att hålla nätverket gratis.